Workshop i Push Hands 27 oktober

Den 27 oktober kl 13.45-17.30 blir det en workshop i Push Hands i Höör. (Klockslag anpassade till tågtider från och till Höör)

I steg 1 lägger vi grunden för fortsatt utveckling. Vi arbetar framför allt med Ting (lyssna/känna), Centrering samt “Yield and transform”. Öppet för alla som har grundläggande träning i Tai Chi. För dig som deltagit tidigare blir det repetition, fördjupning och utveckling. Fokus är att du skall förstå och kunna tillämpa dessa färdigheter eller utveckla en större skicklighet om du redan är bekant med dessa tekniker. Som erfaren lyfter du också hela gruppen.

Tipsa gärna någon Tai Chi utövare som du känner som du tror kan vara intresserad av detta.

Under en intensiv och rolig eftermiddag utforskar vi och utvecklar Push Hands, eller Tui Shou som det också kallas. På ett lekfullt och avslappnat sättarbetar vi två och två. Fokus är på kommunikation och att hjälpa varandra till insikt och färdighet.

Jag kan inte nog rekommendera att träna Push Hands. Det är en väsentlig del i Tai Chi träningen och kompletterar formträningen med övningar för att utveckla förståelse för och skicklighet i de så kallade “energier” som kännetecknar Tai Chi Chuan. (Man kan också säga “färdigheter”, men den gängse termen är “energier”. )

Genom den kommunikation som push hands erbjuder kan vi utveckla känsla för vårt centrum, balans, hur vi kan ta emot energi och hur vi kan vända den andras energi, att utöva energi på ett bra sätt, att både kunna ge efter och kunna stå fast. Kort sagt växelverkan av Yin och Yang.

Anmälan och mer info om priser etc finns här https://www.taichi-qigong.se/push-hands-workshop/

Frågor är alltid välkomna!

Välkommen

Kalle